Livets Skole: Podcasten om alt det du ville ønske, du havde vidst i din studietid

Må jeg bryde med min læsegruppe? Hvad fanden er en forskudsopgørelse? Og hvordan håndterer jeg bedst præstationsangst på studiet? 'Livets Skole' er podcasten om alt det, du ville ønske du havde vidst i din studietid, men som ingen fortalte dig.

Digter Caspar Eric og radiovært Signe Amtoft sagen i egen hånd og gennemgår alt det, du virkelig gerne vil vide i livet med udgangspunkt i nogle af deres egne erfaringer. Podcasten udgives af Heartbeats i samarbejde med Studybox.

 

Episoder

Episode 1

‘Livets Skole’ med Amanda Collin: “Hvis jeg skulle sige noget til mig selv, som jeg først fandt ud af sent i 20’erne, så er det, at man skal lære at tale pænt til sig selv, for ellers går man jo bare og venter på, at andre skal gøre det”.

I premiereafsnittet af ‘Livets Skole’ tales om gruppedynamikkens evige dilemmaer, og det bliver diskuteret, hvilke krav du kan stille til din studiegruppe, og hvordan du bedst indgår i livets mange fællesskaber.

Lyt på Heartbeats.dk

 

Emil Lange 


Episode 2

‘Livets Skole’ med dj Emil Lange: “Jeg ville ønske, jeg havde vidst, at ikke alle stod i kø for at hjælpe mig med at opnå min drøm”.

Denne episode af ‘Livets Skole’ handler om at jagte sine drømme, om det svære studievalg, om karrieresats og om at bryde med forventningerne. Fordi nogen gange skal man droppe, hvad der på papiret ser rigtigt ud. 

Lyt på Heartbeats.dk

Emil Lange 


Episode 3

‘Livets Skole’ med radiovært Line Kirsten: ”Jeg tror ikke på guilty pleasures. Jeg synes ikke, det behøver være guilty, for det gør det til noget forkert”.

Vi bliver bombarderet med lister over kultur, som man bare SKAL have set, hørt eller læst. Og samtidig bliver vi oversvømmet af nye udgivelser på Netflix, Spotify og HBO, og du skal jo gerne se det hele, ellers kan du ikke tale med. Men hvad er det vigtigste, og hvordan navigerer man i det? 

Lyt på Heartbeats.dk

Emil Lange 


Episode 4

Hvordan får vi gode vaner på internettet? Til hvad skal vi bruge Facebook, og hvornår er Instagram bedst? Burde vi have undervisning i sociale medier i folkeskolen?

Dagens to gæster har meget forskellige forhold til de sociale medier. Debattør og kønsekspert Emma Holten har lige overstået en to år lang pause fra Instagram og Facebook; et sted hun ellers var meget aktiv. Influencer og tv-vært Olivia Salo lever på Instagram og deler sin hverdag med sine 100.000 følgere.

Lyt på Heartbeats.dk

Emil Lange 


Episode 5

Livets Skole med musiker Lord Siva: “Lige meget hvad man dealer med, så skal vi også træne vores sind, ligesom vi træner vores kroppe. Man skal yde for nyde, det har jeg lært,” siger Brian Sivabalan aka. Lord Siva.

Brian har altid følt, at han var et følsomt menneske, der havde lidt ekstra brug for at sætte ord på de svære tanker, hvilket han særligt har gjort gennem musikken. Det fungerede udemærket, indtil han en dag stod ved Søerne i København og ikke kunne bevæge sig, fordi angsten og stressen overmandede ham.

Emil Lange 


Episode 6

Livets Skole med Besir Zeciri: “Jeg har fået en stor respekt for penge med mig hjemmefra, fordi jeg har set mine forældre arbejde sindssyg hårdt for at få det til at løbe rundt. I dag er jeg typen, der laver madplan hver uge, men det har jeg slet ikke altid været,” siger Besir Zeciri.

Omkring 100.000 unge i Danmark er pengepressede, men det er sjældent fedt at stille sig frem og åbent fortælle, at man er på røven, for pengestress er nemlig noget, vi ofte vender indad, skammer os over og holder hemmeligt.

Om værterne


Signe Amtoft

“Jeg ville ønske, at jeg havde vidst, det ikke altid var mit ansvar at sørge for den gode stemning i vennegruppen,” siger Signe Amtoft, der blandt andet har været radiovært på P3 og P8 Jazz og er forfatter til bogen ’Noter om angst’.

 


Caspar Eric

Digteren Caspar Eric, der debuterede med digtsamlingen ’7/11’ og siden har udgivet blandt andet 'Alt hvad du ejer', reflekterer i første afsnit over, at man skal prøve ikke at tænke for meget over tingene.

“Min yndlingshobby er at stå i badet og forberede mig på skænderier, der aldrig sker.” En vane, som Caspar har fundet ud af, at han spilder en del unødig tid på, eftersom det sjældent bliver så slemt, som man havde forestillet sig.

Heartbeats
Heartbeats er et digitalt medie, hvor du finder et bredt udvalg af historier om kultur, livsstil og samfund. De formidler på tværs af lyd, video og tekst og sender digital radio 24-timer i døgnet.